Equine Fit
Voeradvies voor paarden

Voeradvies voor paarden

Waarom Equine fit

Er zijn diverse aanbieders voor voedingsadvies speciaal voor paarden op de markt. Equine fit heeft haar eigen database ontwikkeld en maakt gebruikt van technologie om een perfect rantsoen samen te stellen. In het verslag wat je krijgt toegestuurd worden dan ook overzichten gegeven in grafieken waarbij er gemakkelijk af te lezen is waar het huidige rantsoen aangepast kan worden en zal er ook een overzicht van de geadviseerde situatie worden bijgevoegd.
Uiteraard wordt alles uitgeschreven in het verslag.

Voer bij paarden krijgt vaak pas de aandacht die het verdient als er al problemen zijn. Denk hierbij aan insulineresistentie, overgewicht, ondergewicht of het uitblijven van spieropbouw.
Het is enorm lastig om een correct rantsoen samen te stellen. De hoeveelheid ruwvoer, het type krachtvoer en de eventuele aanvullingen. De complexiteit zit hem onder in de enorme hoeveelheid aanbod van krachtvoeders en het afstemming op het individuele paard.
Ook (juist!) preventief een voeradvies aanvragen is waardenvol en kan helpen bij het voorkomen van gezondheidsklachten.

Hulp bij overgewicht

Paarden die moeilijk afvallen of juist lastig op gewicht blijven is complexe problematiek. In dit soort situaties is het aan te raden om niet zelf maar wat te gaan proberen maar een voedingsdeskundige om advies te vragen. Wanneer je een paard te snel af laat vallen kan dit ernstige gevolgen hebben zoals afbraak van spieren en het ontstaan van tekorten (vitamine en mineralen). Let op, een paard gezond laten afvallen bereik je niet door maar ‘gewoon’ minder te voeren. Hier komt meer bij kijken!

Voorkomen van gezondheidsproblemen door goede voeding

Voeding van paarden is erg complex. Er zal rekening gehouden moeten worden met verschillende omstandigheden. Denk hierbij aan karakter van het paard, arbeid en huisvesting.
Wanneer een paard niet passende voeding krijgt kan dit vervelende problemen geven. Denk aan een te kort of juist overschot van vitamine en mineralen. Vitamine E wordt vaak gebruikt als supplement voor de spieren. Maar Vitamine E is in een te hoge dosering giftig. Laat dus berekenen hoeveel vitamine E er al in het rantsoen te vinden is.
Goede voeding kan dus ook bijdragen aan het voorkomen van gezondheidsproblemen.

Equine fit kijkt mee naar de mogelijkheden om het welzijn en conditie te optimaliseren. In alle situaties is er ruimte voor verbetering voor jouw paard

Database

Equine fit heeft een database ontwikkeld. Hierin staan de meest voorkomende krachtvoeders en beschikbare data van ruwvoer in.
In deze database is een enorme hoeveelheid data verzameld om tot een perfect voedingsadvies te komen die niet alleen gebaseerd is op gevoel maar ook op de wetenschap.
Deze combinatie maakt Equine fit dan ook uniek!

  • Voor wie is een voedingsadvies geschikt?

    Voor eigenaren die de voeding, gezondheid en welzijn van hun paard willen optimaliseren.

  • Mijn paard heeft een (medisch) probleem, kan ik dan een voedingsadvies aanvragen?

    Juist paarden met een (medisch) probleem zoals bijvoorbeeld hoefbevangenheid, gevoeligheid voor koliek/maagzweren/insulineresistentie hebben erg veel aan voeding die perfect aansluit.

  • Ik denk dat ik al goed voer, is een voedingsadvies nog nodig?

    Ja! De vitamine en mineralen berekenen komt heel precies. Ook als de fabrikant op de verpakking schrijft ‘Volwaardig voer met alle benodigde vitaminen en mineralen’ is er een grote kans dat dit voor jouw paard niet klopt. Dit kan zorgen voor een te kort of overschot van vitaminen en mineralen.