Speuren met je paard
Speuren met je paard

Speuren met je paard

Doe eens gek, doe eens wat anders… Ga wandelen in het bos of nog beter, speuren met je paard.
Verschillende ondergronden, heuvels en dalletjes, en hier en daar een snack, je paard kan wat af speuren. Een bos kan veel meer zijn dan kilometers vreten onder het zadel.
Van nature zijn paarden erg nieuwgierig. Ze onderzoeken graag met hun tastharen, mond en soms komt er een hoef aan te pas. Het nieuwsgierig zijn zorgt voor meer zelfvertrouwen bij paarden.

Mijn paard was gewoon moe van een uurtje wandelen, speuren en snuffelen!

Wanneer wij naar het bos gaan is dit eigenlijk vaak om kilometers te maken, de 10 kilometer halen wij met gemak. Afwisselende rit met stap, draf, galop en een stukje vol gas. Uiteraard alleen wanneer dit veilig is. Erg lekker je paard, andere omgeving en even goed de benen kunnen strekken. Maar het bos bied nog meer trainingsmogelijkheden…

Als afwisseling ga ik ook graag wandelen of speuren met je paard. Dan zie ik heel ander gedrag… ‘hapje-stapje’. Veel gesnuffel, knagen aan schors van een omgevallen boom en met zijn neus door de losse bladeren wroeten. Echt op onderzoek uit gaan dus.

Neem je paard dus eens mee aan de hand in het bos en laat jouw paard het bos ontdekken. Uiteraard wel binnen het redelijke, dus blijf op de paden en laat een paard niet aan bomen zelf knagen. Uiteraard laat je het paard niet los en houdt rekening met andere bezoekers in het bos.
Wil je weten waar je makkelijk je trailer kan parkeren? Kijk dan eens op de website van ruiterenenmennen

Veel plezier!